LODY TRUSKAWKOWE

Ilość porcji: 4 porcje
Czas: 40 minut
Poziom trudności: łatwy

PRZYGOTOWANIE

Jogurt grecki włożyć do miski, dodać mleko skondensowane oraz zmiksowane na mus truskawki, dokładnie wymieszać. Przełożyć do maszyny do lodów lub wstawić do zamrażarki na kilka godzin, w międzyczasie - co około pół godziny - masę dokładnie wymieszać (w ten sposób pozbywamy się kryształków lodu). Używając schłodzonej sorbetiery lody otrzymamy w zasadzie natychmiast i to bez żadnej pracy, gdyż wcześniej schładzamy misę sorbetiery (min. 24 godziny) i wkładamy do niej masę tylko na kilka(naście) minut mieszania - po tym czasie lody są już gotowe.

SKŁADNIKI

1 duże opakowanie jogurtu greckiego (330 g), 100 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki, 250 g truskawek