SAŁATKA GRECKA ZE SPIRALIZERA
![](uploads/salatka_grecka_ze_spiralizera_01.jpg)
Ilość porcji: 2 porcje
Czas: 20 minut
Poziom trudności: łatwy
Czas: 20 minut
Poziom trudności: łatwy
PRZYGOTOWANIE
Przyciąć końce ogórków i przepuścić przez maszynkę - SPIRALIZER. Otrzymane "spaghetti" przekroić nożem w 2 - 3 miejscach aby je skrócić.
Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Cebulę i szczypiorek posiekać. Fetę pokroić w kosteczkę a oliwki przekroić na pół.
W salaterce wymieszać składniki sosu, dodać przygotowane składniki i delikatnie wymieszać.
SKŁADNIKI
4 małe ogórki gruntowe, 250 g pomidorków koktajlowych, 1 młoda cebula ze szczypiorkiem, 125 g fety, 1/3 szklanki czarnych oliwek